Margriet Brandsma over haar nieuwe boek

Op 1 april is oud-NOS-correspondente en schrijfster Margriet Brandsma te gast bij De Alkenaer. Ze treedt op in het kader van het literaire evenement Reuring, dat georganiseerd en geleid wordt door Alja Spaan. Margriet Brandsma vertelt over haar nieuwe boek De heks van Anjum.

Korte biografie Margriet Brandsma

De journalistiek bracht Margriet Brandsma over de hele wereld. Van het Binnenhof naar de oorlog in Kosovo, de aidsepidemie in Afrika, de eerste vrije verkiezingen in Zuid-Afrika, de vredesmissie in het grensgebied tussen Ethiopië en Eritrea, de 60-jarige herdenking van de bevrijding van Auschwitz, steeds was zij er als verslaggever getuige van. Tijdens haar correspondentschap in Duitsland registreerde zij onder (heel veel) meer hoe de onbekende Angela Merkel naar het kanselierschap ijlde.

Als zelfstandig journalist houdt Brandsma zich natuurlijk nog altijd bezig met het nieuws en met, onder meer, Duitsland. Zij houdt lezingen en schrijft boeken. Recentelijk verscheen ‘De heks van Anjum’ over de pensionmoorden in het Friese Anjum die eind ’97 aan het licht kwamen. Het boek kreeg veel publiciteit en werd door NRC gewaardeerd met vier ballen.

(Bron: www.margrietbrandsma.nl. Foto: NOS, Archief Beeld en Geluid.)

Aanwezig zijn? Toegang is gratis, aanmelden vooraf niet nodig.