Het was weer Boekenweek!

Bij De Alkenaer is het altijd Boekenweek natuurlijk, maar toch mooi dat er een week per jaar ook landelijk extra aandacht is voor boeken tijdens de Boekenweek. Dit jaar werd hij van 11 tot 19 maart gehouden. Het thema dit jaar was “Ik ben alles”. Een extra reden om ons antiquariaat met een bezoekje te vereren! We hebben een ruime collectie Nederlandse, Engelse en vertaalde literatuur. Jan Oijevaar is graag uw gids.

Over de Boekenweek

De Boekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland waarbij het geschreven boek centraal staat. Het evenement is bedoeld om het lezen van boeken te promoten en het boekenvak onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Tijdens de Boekenweek worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals boekpresentaties, lezingen, signeersessies en andere literaire evenementen.

Het hoogtepunt van de Boekenweek is de uitreiking van het Boekenweekgeschenk. Dit is een cadeau van de boekhandel aan haar klanten bij aankoop van een boek of boeken ter waarde van een bepaald bedrag. Het Boekenweekgeschenk is een speciaal voor de Boekenweek geschreven boek dat door een bekende Nederlandse auteur wordt geschreven en gratis wordt uitgedeeld aan iedereen die tijdens de Boekenweek een boek koopt. Dit jaar was dat De eerlijke vinder van Lize Spit.

Elke Boekenweek heeft een specifiek thema, dat door de organisatie wordt gekozen. Het thema van de Boekenweek dient als inspiratie voor schrijvers en andere kunstenaars om hun werk op te baseren en voor lezers om hun keuze van boeken op te baseren. De Boekenweek is dus een belangrijk evenement voor iedereen die van boeken en literatuur houdt en biedt een geweldige gelegenheid om nieuwe auteurs te ontdekken, boeken te kopen en deel te nemen aan literaire activiteiten.