Alkmaars Theater Collectief speelt bij De Alkenaer

Voor Alkmaar Ontzet 450 Jaar speelt het Alkmaars Theater Collectief een voorstelling waarin de vier waarden die centraal staan bij deze viering: verbondenheid, verscheidenheid, vrijheid en verdraagzaamheid.


Welke keuzes maak je zelf? Hoe ga je om met de keuzes die de ander maakt, hoeveel vrijheid gun je de ander en overleeft de verbondenheid die verschillen. Wat betekent verdraagzaamheid als tegenstellingen toenemen. Die conflicten speelden een grote rol in de stad Alkmaar bij het verzet tegen de Spanjaarden. En die zijn er nu ook rond allerlei maatschappelijke en internationale vraagstukken. Zware thema’s, maar we dagen onszelf als spelers én het publiek ook uit om het leven met de nodige humor te lijf te gaan.
Momenteel onderzoeken we met name de rol van Trijn Rembrands in het Alkmaarse verzet van toen: wie was deze vrouw, in welke omgeving groeide ze op en welke rol speelden zij en andere vrouwen ook ná het vertrek van de Spanjaarden.


De cast bestaat uit zeven spelers: Cors van den Brink, Joke de Bruijn, Louise van Duyl, Gerda Jongejeugd, Henk Kerzaan, Nathalie Kamp en Zilver Dirks.
Regie: Willem Smit.

Kaartjes kunt u kopen via Het Alkmaars Theater Collectief.

Geef een reactie