Van wie is deze filmrol die wij in de bouw vonden?

Tijdens het opruimen van de oude keuken in De Alkenaer viel er ineens een 8-mm-film van achter een voorzetwand op de grond. Zowaar een prehistorische vondst in ons moderne digitale tijdperk! Omdat het achter een voorzetwand vandaan kwam die al tientallen jaren er gestaan moet hebben, was wel duidelijk dat dit van oud-bewoners van het pand moest zijn. Voorzichtig de filmrol tegen het licht houdende was toch maar lastig te zien wat er op stond…Dus op zoek naar een bedrijf dat oude films ontwikkelt. Daar waren we net op tijd kennelijk, want ze namen alleen ons nog aan als klant. 

De tegeltjes, die er tot voor kort ook nog in de oude keuken van De Alkenaer zaten

Na enkele weken geduldig wachten, kwam het verlossende antwoord: het ontwikkelen was gelukt en toonde een huiselijk tafereeltje van een jong gezin met baby, gevolgd door opnames bij de bouw van een (ander) huis. Helaas weinig te zien van De Alkenaer zelf, maar wél op de achtergrond de zo karakteristieke markante tegeltjes die er tot voor kort nog zaten!

Qua datering moet dit filmpje eind jaren zestig zijn gemaakt. We zouden de film graag geven aan de familie die hier toen woonden, dus als iemand denkt: dat moeten wij zijn geweest, laat het ons weten.