Saxofonist Frank Stolwijk in De Alkenaer

Zaterdag 6 mei is er een nieuwe Reuring in De Alkenaer. Op 1 april hield het team van Reuring daar een try out, een groot succes voor zowel het publiek als de optredende gasten – verrassend, improviserend, vrolijk èn spannend. Dat gaan we voortaan iedere maand doen!


Op 6 mei treden voor u op de bekende saxofonist Frank Stolwijk voor wie elk optreden het eerste is. Voor Frank is musiceren ‘een daad van bevestiging (vrij naar Remco Campert).’ Met zijn instrumenten en zijn stem maakt hij meer dan poëzie.


Dichter Wout Waanders schrijft ook proza en is een begenadigd performer. In 2019 en 2020 was hij stadsdichter van Nijmegen. Hij droeg voor op festivals als Lowlands en Zwarte Cross en treedt ook op met Boyband, een vijfkoppige literaire band, en met electro-formatie Staatseinde.

Zijn werk verscheen onder meer in Hollands Maandblad en NRC Handelsblad. Zijn debuutbundel verscheen in 2020 en won de C. Buddingh’- prijs.

Toegang gratis. Programma van 14.00-15.00 uur. Consumpties voor eigen rekening.

Reuring is een sprankelend eigenwijs literair initiatief van schrijver Alja Spaan. Het literair platform biedt maandelijks gratis een podium aan diverse dichters, schrijvers, musici en kunstenaars.

Meer informatie op de sites

http://reuringgedichten.nl/

Poster Reuring © Helle van Aardeberg
Foto Frank Stolwijk  © Marja Vleugel
Foto Wout Waanders © studio SchulteSchultz