Reuring in De Alkenaer: met Maria Barnas, Koos Hagen, Jolies Heij en Frans Terken

Op zaterdag 1 juli staat er weer een mooi evenement van Reuring op het programma in De Alkenaer. Reuring is een sprankelend en eigenzinnig literair initiatief van schrijver Alja Spaan. Dit literair platform biedt maandelijks gratis een podium aan diverse dichters, schrijvers, musici en kunstenaars. Mis het niet wanneer de stadsdichter van Alkmaar, Maria Barnas, samen met de (oud) stadsdichter van Amstelveen, Koos Hagen, de Amsterdamse dichter Jolies Heij en Frans Terken uit Leiden het podium betreden.

Maria Barnas, bekend als stadsdichter van Alkmaar, weet niet alleen met haar gedichten diep te raken, maar heeft ook indrukwekkende romans en essays op haar naam staan. Koos Hagen, voormalig stadsdichter van Amstelveen, verwoordt op treffende wijze emoties en ervaringen in zijn toegankelijke en diepzinnige poëzie. Jolies Heij, een talentvolle dichteres uit Amsterdam, verkent in haar poëzie op indringende wijze persoonlijke en universele thema’s met een unieke schrijfstijl vol gevoeligheid en verbeelding. Frans Terken, afkomstig uit Leiden, weet op een bijzondere manier de schoonheid van alledaagse momenten en emoties te vangen met zijn beeldende en evocatieve gedichten. Laat je meevoeren door hun woorden en ontdek de kracht en magie van Nederlandse dichtkunst.

Reuring is een evenement voor iedereen!

De toegang is gratis, maar let op: het programma vindt plaats van 16.00 tot 17.30 uur. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie kun je terecht op de volgende websites:

Poster Reuring © Helle van Aardeberg
foto Jolies Heij © Jolies Heij