Alkmaars Theater Collectief in De Alkenaer

Het Alkmaars Theater Collectief heeft op 29 en 30 april vier zeer geslaagde voorstellingen gegeven in het kader van Alkmaars Ontzet 450 jaar. Dit vond plaats in De Alkenaer, een bijzondere locatie die perfect paste bij de sfeer van het optreden.

Het optreden van het Alkmaars Theater Collectief was een ode aan de helden van Alkmaar en hun strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid. Het stuk was zowel indrukwekkend als leerzaam en zorgde ervoor dat het publiek werd meegenomen naar de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. De acteurs wisten op overtuigende wijze de spanning en emoties van die tijd over te brengen, wat ervoor zorgde dat het publiek van begin tot eind geboeid bleef.

Het Alkmaars Theater Collectief heeft met dit optreden laten zien dat ze niet alleen in staat zijn om een goede voorstelling neer te zetten, maar ook om een belangrijke historische gebeurtenis op een indrukwekkende manier tot leven te brengen. Het was duidelijk dat er veel tijd en energie was gestoken in het maken van deze voorstelling, wat tot uiting kwam in de kwaliteit en het niveau van het optreden.

Het publiek was enthousiast en vol lof over de voorstelling en het Alkmaars Ontzet werd op een bijzondere en originele manier gevierd. We kunnen niet wachten om te zien wat het Alkmaars Theater Collectief nog meer in petto heeft voor de toekomst.


De cast van het Alkmaars Theater Collectief bestaat uit zeven spelers:
Cors van den Brink, Joke de Bruijn, Louise van Duyl, Gerda Jongejeugd, Henk Kerzaan, Nathalie Kamp en Zilver Dirks.
Regie: Willem Smit.