Ga in gesprek met Adriaan van Dis

We zijn verheugd dat op 7 mei Adriaan van Dis spreekt in De Alkenaer. Hiermee is hij de eerste schrijver die De Alkenaer bezoekt in het kader van ons project Verhalen van de Victorie, dat we houden in het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet. We gaan met hem in gesprek over vrijheid, een van de vier thema’s die bijzondere aandacht krijgen tijdens het jaarfeest van Alkmaars Ontzet.

Adriaan van Dis zal voorlezen uit eigen werk en daarnaast ingaan op leven en werk van Anton de Kom, Surinaams anti-koloniale schrijver en verzetstrijder, die overleed in concentratiekamp Neuengamme. Naar aanleiding hiervan gaat hij met het publiek in gesprek.

De schrijver, journalist en televisiepresentator Adriaan van Dis (1946) is bij een breed publiek bekend door zijn boeken en werk voor media en tv. De novelle Nathan Sid (1983) is zijn debuut. Andere bekende werken van hem zijn Indische duinen (1994) en Tikkop (2010). Reizen spelen een belangrijk rol in zijn werk, net als zijn Indische jeugd. Zijn meest recente werk is Vijf vrolijke verhalen (2021).

Wilt u ook te gast zijn bij dit evenement? Stuur ons dan een mail om een plaats te reserveren.