Une promenade dans les rues de Paris

Een wandeling door de straten van Parijs met de mooiste chansons van Aznavour, Barbara, Béard, Brassens, Bruand, Dutronc, Ferré, Mouloudji, Trénet en anderen…

In De Alkenaer is de Franse sfeer natuurlijk duidelijk voelbaar, dus waar kunnen (en willen) we eigenlijk niet omheen? Precies, de Franse chansons.

In het nieuwe seizoen gaan we maandelijks een avond met de mooiste Franse chansons brengen en om alvast helemaal in de stemming te komen hebben wij als eerste gasten vader Christophe Chaplet en zijn dochter Marie uitgenodigd. Op de laatste avond van ons theaterseizoen, 28 juni, nemen zij ons mee op een wandeling door de straten van Parijs. Voor degenen, die geweest zijn een herinnering, voor degenen, die nog gaan een voorproefje. Maar voor hen, die Parijs toch maar overslaan dit jaar, vanwege de torenhoge prijzen i.v.m. de komende Olympische Spelen, een zachte troost.

Christophe Chaplet is  voor veel Alkmaarders geen onbekende. Twee keer per maand begeleidt hij ‘La Chorale de l’Alliance Française d’Alkmaar’, ofwel het Chansons-koor van Alkmaar. Maar ondertussen heeft hij een grote staat van dienst. In 2004 won hij de publieksprijs van het Concours de la Chanson de l’Alliance Française en trad hij op in de Parijse Cabarets en Cultuurpodia in en buiten Parijs. Ook internationaal, zoals in Zweden en Portugal, maakte het publiek kennis met Chaplet en de Franse chansons. En niet te vergeten, hij stond op het podium van het Amsterdams Concertgebouw en Vredenburg Utrecht, trad op bij de Franse Ambassade, Maison Descartes en voor Alliance Française in Nederland en Portugal.

Dochter Marie Chaplet (27) werd geboren in Frankrijk, heeft een Nederlandse moeder en groeide op in Amsterdam. Ze begon met piano spelen toen ze 4 jaar was en vanaf haar 10e kreeg ze zangles. Als dochter van twee kunstenaars ervoer Marie de financiële en mentale uitdagingen van het kunstenaarsbestaan. Hoewel dit haar aanvankelijk ontmoedigde om meteen haar roeping te volgen, besloot Marie na haar universitaire opleiding de muziek een echte kans te geven. Ook zij won de publieksprijs van het Concours de la Chanson Française in Theater Diligentia in Den Haag. Dat kan geen verrassing zijn geweest, want wat een stem! Na afloop reisde ze eerst naar New York, waar ze inspiratie opdeed voor haar zelfgeschreven werk en vestigde zich daarna in Lissabon om operales te volgen onder begeleiding van sopraanzangeres Conceicao Seabra Galante en haar baritonechtgenoot Nuno Vilallonga. Marie Chaplet speelt en zingt van Franse klassiekers tot jazz, evenals haar zelfgeschreven nummers die liefde, ontberingen en veerkracht verkennen. Inmiddels toert ze ook met een soloprogramma door het land. Maar vandaag nemen vader en dochter Chaplet ons mee naar Parijs voor een heerlijke avond vol genieten. Dus neem plaats in onze salon en laat je meevoeren…

€15,00