Reuring presenteert: Lettervogel en andere vogels van diverse pluimage

Zaterdag 1 juni brengt Reuring de dichters Elbert Gonggrijp, Kees Leeuwerink en Jan Bulsink, alsmede dichter/schrijver/muzikant Twan Vet.

Voor Elbert Gonggrijp is dagelijks schrijven pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Natuur, liefde en filosofie zijn terugkerende thema’s. Het onvervulbare verlangen naar heelheid en het daaraan gekoppelde heimwee worden daarbij niet geschuwd.

Kees Leeuwerink, die zich Lettervogel noemt, wil ‘regelmatig alleen zijn in zijn wat incomplete verbeeldingswereld’. Zijn gedichten lijken uit een andere tijd te komen.

Jan Bulsink is een soort troubadour, bijna wekelijks te vinden op podia van Knokke tot in Leeuwarden, van Haarlem tot in Zutphen. Organiseert en redigeert en geniet van de interactie met het publiek.

Twan Vet was (de jongste) stadsdichter van Amersfoort. Bij hem gaat het om ‘het maken, schrappen, bijschaven, totdat er iets ligt, dat niet anders had gekund.’, aldus een interview in Meander. Hij heeft een wekelijks blog op Tirade, levert teksten aan het cabaret en zingt, zijn professionaliteit is spraakmakend.

Alle vier dichters zijn de concentratie van het luisteren waard. Op onze collage staan ze allemaal. Je wil uiteraard weten wie wie is, dus kom kijken en luisteren in De Alkenaer.

Reuring is een sprankelend eigenwijs literair initiatief van schrijver Alja Spaan. Het literair platform biedt maandelijks in De Alkenaer gratis een podium aan diverse dichters, schrijvers, musici en kunstenaars.

Vanaf 16.00 uur ben je welkom!

Gratis entree en reserveren is (nog steeds) niet noodzakelijk.

En o ja, luister hier eens naar. Mooi hè?