Hollywood in De Alkenaer

De première van ‘Retourtje Hollywood’ werd vrijdag 31 mei bijgewoond door een volle zaal belangstellenden met een bij de entree overhandigd glas prosecco in de hand. Eric Koch, bekroond filmjournalist, vertelde over zijn wording tot filmjournalist. Ooit begonnen als onderwijzer, wat niet helemaal zijn ding was en mislukt profvoetballer bij AZ, zijn eigen woorden,  ging hij naar De Telegraaf als sportverslaggever. Na een goed gelukt uitstapje naar de filmjournalistiek mocht hij bij de krant als vaste reporter en recensent de filmwereld binnenstappen. En dat heeft hij dertig jaar gedaan.

In zijn voorstelling vertelt hij soepel en met grote overtuiging over alle ontmoetingen met de groten der aarde in de filmwereld. De ene keer met liefde, de andere keer met afwijzing, maar altijd met humor schetst hij de toehoorders de wereld van glamour en glitter. Om het ‘Wie was dat ook alweer?’ te voorkomen liet hij veel beelden zien, zowel in foto als in film.

Bijzonder en verrassend waren zijn liedjes. Onverwacht goed bij stem en mooie teksten. Op 24 juni geeft Eric weer een voorstelling in Cinebergen. Daarna gaat hij het land in.

Eefje Donkersloot-Groothuizen