Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kafka in de spotlights met Martin de Haan

8 december @ 16:00 18:00

Franz Kafka was een van de belangrijkste Duitstalige schrijvers van de 20e eeuw.Waarom? Dat wordt door Martin de Haan uit de doeken gedaan op 8 december. In verband met zijn 100ste sterfdag op 3 juni 2024 jl. besteedt De Alkenaer bijzondere aandacht aan deze schrijver.

Martin (Willem Marinus) de Haan (1966) is een Nederlands schrijver, vertaler van Franse literatuur en fotograaf.  Sinds 2003 woont hij in Frankrijk. Hij is onder andere de vaste vertaler van Michel Houellebecq en Milan Kundera. Hij was van 1998 tot 2009 recensent Franse literatuur voor de Volkskrant en schreef tal van essays voor diverse kranten en tijdschriften. Samen met Rokus Hofstede en Jan Pieter van de Sterre voerde hij onder de naam Marjan Hof de redactie over de reeks Perlouses van uitgeverij Voetnoot. Sinds 2013 is hij vaste medewerker van de Volkskrant. In 2021 debuteerde hij met Ramkoers als romancier.

Nou denk je misschien: een Nederlander, Franse literatuur… Kafka schreef in het Duits. Maar Martin de Haan is en doet zoveel meer dan de opsomming in deze tekst doet vermoeden. Daar kom je wel achter als je 8 december langs komt in De Alkenaer.

€12,50

De Alkenaer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket Kafka in de spotlights
12,50
87 beschikbaar