Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nico Keuning over Belcampo

10 november @ 15:00 17:00

BELCAMPO VORMT IN ZIJN EENTJE EIGENLIJK EEN APARTE LITERAIRE STROMING

Op 10 november komt Nico Keuning (Elten, 1952) naar De Alkenaer om te  praten over zijn biografie ‘Groots en onbekommerd. Leven en werk van Belcampo’.

Belcampo is het pseudoniem van Herman Pieter Schönfeld Wichers (21-07-1902) en werd in Naarden geboren. Later verhuisde hij met zijn familie naar Rijssen, waar zijn vader notaris werd. Herman studeerde medicijnen, rechten en dan weer medicijnen. Tussendoor heeft hij veel gezworven door Europa. Hij betaalde zijn reizen met het maken van portretten.

In 1934 publiceerde hij in eigen beheer de bundel Verhalen onder het pseudoniem Belcampo. Hoewel deze bundel niet veel aandacht kreeg was zijn opvolger De zwerftocht van Belcampo uit 1938 wel succesvol. Fantasieverhalen zijn vooral kenmerkend voor Belcampo.

In De filosofie van het Belcampisme legt hij zijn wereldbeeld uit. Er bestaan heel veel werkelijkheden en onze wereld kan geleidelijk overgaan in een andere.

Kortom, het werk van Belcampo maakt nieuwsgierig. Nico Keuning neemt ons deze middag mee langs Belcampo’s fantasieën en uiteraard vertelt hij over het spannende leven van Belcampo waarover hijzelf niet zo mededeelzaam was.  Nico Keuning heeft daarvoor honderden brieven gelezen.

Het is niet de eerste biografie die Keuning geschreven heeft. Ook van Jan Arends, Max de Jong, Bob den Uyl en Willem Brakman heeft hij de levens beschreven. Monografieën zijn er van zijn hand over Johnny van Doorn en Louis-Ferdinand Céline. Verder schrijft hij in literaire tijdschriften, en dag- en maandbladen. In Het geheim van de Ventoux fietst hij in binnen- en buitenland in de sporen van schrijvers.

€12,50

De Alkenaer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket Nico Keuning
12,50
86 beschikbaar