Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Arie écht op het podium, de èere en de ùien vliegen om je oren, ’t is weer tijd voor Reuring!

5 oktober @ 13:00 14:30

Zaterdag 5 oktober een nieuwe aflevering van Reuring in De Alkenaer, met Arie van Egmond achter de piano. Deze veel gevraagde gast op ons podium mag daar eindelijk (na meermaals te zijn weggemoffeld tussen het publiek) ook daadwerkelijk op plaatsnemen. Arie is onder andere bekend van zijn Dronkemansliederen en zijn Dylan-hertalingen.

Ook te gast is dichter Reinier van Delden, die na een lange wandeling via Parijs en Rome in Drenthe is beland, maar na 11 jaar zijn Haags accent nog niet heeft afgeleerd. Oorstrelend als hij gedichten voordraagt. Daarnaast is hij een schrijvend persoon van korte verhalen, fotograferend met zijn pen.

Odile Schmidt komt langs. Zij werkt aan een verhalenbundel die een mozaïek van stijlen en soorten verhaal wordt. Er zijn experimentele en traditionele, in veelal een magisch realistische stijl. Bekroonde en genomineerde verhalen worden afgewisseld met lievelingsverhalen van vrienden. ‘Ik wil meedingen naar de J. M. A. Biesheuvelprijs.’ Vorig jaar debuteerde ze met een poëziebundel.

(Oud)meester Johan Meesters, die graag zijn nieuwe bundel presenteert met titel ‘Bescheidenheid is een doodzonde’, sluit dit rijtje. Maar aangezien bescheidenheid een doodzonde is, zal hij met deze laatste plaats geen genoegen nemen.

Deze keer gaat de tijd eenmalig in om 13.00 uur!

Reuring is een sprankelend eigenwijs literair initiatief van schrijver/dichter Alja
Spaan. Het literair platform biedt maandelijks in De Alkenaer gratis een podium
aan diverse dichters, schrijvers, musici en kunstenaars.

Je mag weer zomaar binnen stappen, gratis en voor niets en reserveren is (nog) niet nodig. 

De Alkenaer & Reuring

Gratis