Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inktvreters, Interviews met schrijvers: Murat Isik

22 december @ 16:00 18:00

LAAT DE DEUR OPEN VOOR HET ONBEKENDE,

daar zal je de belangrijkste dingen over jezelf ontdekken. Dit is het motto van het boek ‘In de mist van golden Gate Park’ van Murat Işık (Izmir, 1977).

De roman volgt de jonge Metin Mutu die vanuit Amsterdam naar San Francisco reist waar hij de vrijheid en de liefde ontdekt. Hij ontwikkelt daar zijn schrijverschap. Zijn ouders willen dat hij jurist wordt. Hij voelt zich een toeschouwer in zijn eigen leven, maar hij wil een man van de wereld worden, iemand die zelf verhalen vertelt.

Murat Işık is schrijver en jurist. Hij is vooral bekend van zijn roman ‘Wees onzichtbaar’ uit 2017 over zijn jeugd in de Amsterdamse Bijlmer. Hij won hiermee een groot aantal prijzen zoals de prestigieuze Libris Literatuur Prijs. Van het boek werd ook een theatervoorstelling gemaakt. Ook kreeg hij afgelopen juni een bekroning met een Gouden Boek. ‘Wees onzichtbaar’ is meer dan 200.000 keer verkocht.

In 2019 schreef Işık het boekenweekessay ‘Mijn moeders strijd’. Daarna nam hij de tijd om te werken aan zijn nieuwe boek ‘In de mist van Golden Gate Park’.

“Ik ging niet studeren om academicus te worden, maar om iemand anders te worden. Ik ging studeren om het masker van me af te werpen dat me jarenlang had verstikt en me verborgen had gehouden voor de buitenwereld. Ik ging studeren om mezelf te vinden.” Hij ging rechten studeren om “niet de jongen uit de Bijlmer te zijn, niet de ‘schoonmaker’ te zijn.” In 2001 is hij een half jaar via een uitwisselingsprogramma naar San Francisco. ‘Het was een magische tijd die me in zoveel opzichten vormde.” Die tijd staat model voor ‘In de mist van Golden Gate Park’.

Hij heeft veertien jaar als jurist gewerkt. “Ik zag mijn werk als jurist als een bijbaan. Ik bewaarde het beste van mezelf voor mijn boeken.”

Op 22 december 2024 vertelt hij over die coming-of-a-writer en het bereik van de klauw van het gezin.

€15,00

De Alkenaer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket Inktvreters Isik
15,00
87 beschikbaar