Laden Evenementen

« Alle Evenementen

In gesprek met Adriaan van Dis

7 mei @ 16:00 17:00

We zijn verheugd dat op 7 mei Adriaan van Dis te gast zal zijn in De Alkenaer. Hiermee is hij de eerste schrijver die De Alkenaer bezoekt in het kader van ons project Verhalen van de Victorie, dat we houden in het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet. We gaan met hem in gesprek over vrijheid, een van de vier thema’s die bijzondere aandacht krijgen tijdens het jaarfeest van Alkmaars Ontzet.

Adriaan van Dis zal voorlezen uit eigen werk en daarnaast ingaan op leven en werk van Anton de Kom, Surinaams anti-koloniale schrijver en verzetstrijder, die overleed in concentratiekamp Neuengamme. Naar aanleiding hiervan gaat hij met het publiek in gesprek.

De schrijver, journalist en televisiepresentator Adriaan van Dis (1946) is bij een breed publiek bekend door zijn boeken en werk voor media en tv. De novelle Nathan Sid (1983) is zijn debuut. Andere bekende werken van hem zijn Indische duinen (1994) en Tikkop (2010). Reizen spelen een belangrijk rol in zijn werk, net als zijn Indische jeugd. Zijn meest recente werk is Vijf vrolijke verhalen (2021).

Wilt u ook te gast zijn bij dit evenement? Stuur ons dan een mail om een plaats te reserveren.

Foto auteur: Schrijverscentrale

€9,50

De Alkenaer

Ritsevoort 36
Alkmaar, 1811 DP Nederland
+31 72 531 49 78
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Adriaan van Dis spreekt in De Alkenaer
9,50
71 beschikbaar