Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Spraakmakers: Charles Groenhuijsen

15 november @ 20:00 22:30

BIDEN (?) OF TRUMP, THAT’S THE QUESTION.

Op het moment van schrijven is er een hevige discussie gaande of Biden zich nu wel of niet herkiesbaar moet stellen. Maar op 15 november weten we zeker wie de volgende president wordt. Op die dag komt in de serie Spraakmakers Charles Groenhuijsen (Joure 1954) naar De Alkenaer. Deze journalist is jaren Amerika-correspondent geweest. Hij heeft vele verkiezingen voor Nederland geduid via zijn werk voor de NOS, NOVA, Vrij Nederland en Intermediair.

Groenhuijsen geeft aan zich grote zorgen te maken over zijn geliefde Amerika. ‘De verdeeldheid van het land is verlammend. Het is jammer dat die energieke Amerikanen zoveel tijd besteden aan onderling geruzie. Is er hoop aan de horizon? Ik twijfel.’

In januari 2024 heeft hij het boek De verdeelde staten van Amerika uitgebracht. Wordt Donald Trump herkozen of wint Joe Biden een tweede termijn?
Waarom gedragen christenen in de VS zich zo vaak onchristelijk? Wat is The Boy Problem? Blijft abortus verboden? De ondertitel is van het boek zegt het al: ‘Het land van de onbegrensde en ongewenste mogelijkheden’.

Groenhuijsen vertelt over de twee revoluties in de VS. Er is de rechtse revolutie van de Republikeinen en Donald Trump, met haar vlucht naar het extremisme: tegen lhbtiq+, tegen klimaatbeleid en godsdienst gaat boven alles. En er is de revolutie van de jonge generatie: meer tolerantie en minder godsdienst. Jongeren bouwen aan hun eigen nieuwe Amerika en zijn steeds belangrijker in het stemhokje. Verder lijkt het er volgens Groenhuijsen soms op dat het in de politiek gaat om de vraag wie het meeste lawaai maakt en tegenstanders het ergst beledigt.

Op 15 november kennen we de uitslag en kunnen de bezoekers vragen stellen en  in discussie gaan over de nieuwe situatie.

€15,00

De Alkenaer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket Spraakmakers Groenhuijsen
15,00
82 beschikbaar